Zo help je een kieskeurige eter
Vraag je je af hoe je een kieskeurige eter kunt helpen? Het ontwikkelen van smaak kost tijd. Daarom hebben we een menu met nuttige tips opgesteld om van je kieskeurige eter een liefhebber van eten te maken.
- Houd de normale eettijden aan. Routine is geruststellend voor jonge kinderen.
- Houd de porties klein en bied later meer aan. Grote porties kunnen overweldigend zijn.
- Gebruik kleuren en vormen om het eten leuk en aantrekkelijk te maken.
- Probeer de maaltijden leuk te maken door je peuter te betrekken bij het koken of door te praten over de kleuren en texturen van het eten.
- Wees positief. Prijs je peuter als hij goed eet, bekritiseer of bestraf hem niet als hij niet eet.
- Bied geleidelijk aan nieuwe smaken aan. Eén voor één en in kleine hoeveelheden.
- Probeer niet te gehaast te eten, want sommige kindjes eten heel langzaam.
- Eet zoveel mogelijk samen met het gezin. Dreumesen leren veel door te kijken naar wat je zelf doet, van tafelmanieren tot het genieten van eten en het proberen van verschillende dingen.
- Stimuleer ze om zelf te eten, mogelijk worden kleine hapjes gemakkelijker gegeten. De rotzooi ruim je dan later wel op.
- Zie voor meer informatie over het voorkomen van kieskeurige eters onze 14 manieren om een peuter met gezonde eetgewoonten op te voeden.
Gerelateerde artikelen
Help! Mijn kindje is een moeilijke eter!
Elke maaltijd is een strijd geworden. Mijn kind weigert bijna alles wat ik hem voorschotel. Ik maak me zorgen over zijn gezondheid. Hebben jullie tips?
7 min lezen
De beste voeding voor baby en peuter
Peuters hebben meer voedingsstoffen nodig dan volwassenen, lees hier alles over wat je kindje nodig heeft.
2 min lezen
Hoe leer ik mijn kindje goede eetgewoontes aan?
We weten waarschijnlijk allemaal dat we 2 ons groente en 2 keer fruit per dag moeten eten. Geldt dat ook voor mijn baby?
7 min lezen
Wat is een voedselallergie?
Je hoort tegenwoordig steeds meer over voedselallergieën.
8 min lezen
10x als je dit (grotendeels) kunt afvinken, doe je het top als ouder
Every parent sometimes doubts whether he's doing well. Am I there enough for my child? Don't I work too much? Do I handle it well when he's in a tantrum?
4 min lezen
Plantaardige babyvoeding
Steeds meer mensen proberen minder vlees en zuivel te eten, en meer plantaardige producten in hun dieet te verwerken.
5 min lezen
Uiteten met je baby of peuter: zó gaat het goed!
Uit eten gaan doe je misschien een stuk minder vaak dan voordat je een kind had. Toch kan dat prima, met een goed ‘plan de campagne’.
3 min lezen
Heb je problemen als werkende moeder? Volg onze tips over weer aan het werk gaan na het krijgen van een baby
Als je gezinsfinanciën het noodzakelijk maken dat je een werkende moeder wordt, ben je hoogstwaarschijnlijk bezig met het plannen van de terugkeer naar je werk terwijl je een weg baant door een ach
4 min lezen
De opvoeding van een tweeling
Twee kinderen tegelijkertijd is geweldig, maar ook twee keer zo veel werk! Ik vraag me wel eens af of ik van allebei evenveel kan houden?
4 min lezen
Baby biologisch: niet zomaar bio, bio voor baby’s
Probeert jouw kleintje stiekem iets van je vork te happen? Maakt hij smakkende geluiden? En kijkt hij het eten uit je mond? Het wordt tijd voor de allereerste hapjes!
5 min lezen
Dé tips om jouw kindje vegetarisch te laten eten!
Ontdek hoe je jouw kind op een gezonde en duurzame manier vegetarisch kan laten eten.
3 min lezen
Omgaan met verlatingsangst bij baby's en peuters
Verlatingsangst bij peuters kan vervelend zijn voor zowel jou als je kindje. Hier zijn wat tips om jullie beiden te helpen omgaan met verlatingsangst.
1 min lezen
10x struggles die iedere ouder herkent (maar je nooit ziet op Instagram)
Op Instagram word je overspoeld met foto’s waar het gelukkige én perfecte gezinsleven vanaf spat. Maar jij weet als ouder wel beter.
3 min lezen
Zelfverzekerd ouderschap: begin vandaag met zes eenvoudige stappen
Voor het eerst vader of moeder worden en je pasgeboren baby naar huis brengen is de meest angstaanjagende ervaring om mee te maken.
3 min lezen
Bio voor baby's
Na 6 maanden gaat er voor je kleintje een nieuwe wereld open. De dagelijkse hoeveelheid granen zuivel, fruit en groente worden een belangrijk onderdeel van het voedingsschema.
2 min lezen
Hoe verbreed je het smaakpalet van je kind?
Door jouw kindje te laten kennismaken met nieuwe en verschillende texturen en smaken, kan hij of zij smaakpupillen op een geweldige manier verkennen.
3 min lezen
5x waarom je als ouder soms wenst dat een dag uit meer dan 24 uur bestaat
Van het verzetten van een afspraak bij de tandarts, vijf dagen wasgoed wegwerken, het halen en brengen van je kind tot nog een cadeautje kopen voor een kinderfeestje en de hond uitlaten.
3 min lezen
Zes eenvoudige manieren om om te gaan met oordelende ouders
Heb je het gevoel dat je het slachtoffer bent van moederbeschaming of oordelen? Het is zwaar om een nieuwe moeder te zijn, en al helemaal als je het gevoel hebt dat je kritiek over je heen krijgt.
3 min lezen
Natural Parenting Promise
Natuurlijk is jouw kindje de leukste, mooiste, grappigste en slimste van allemaal! Dat vinden wij ook.
3 min lezen
Soortgelijke producten
Gerber® Plant-tastic Stoofschotel met Pompoen en Pastinaak 12+
Gerber® Plant-tastic Stoofschotel met Pompoen en Pastinaak: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische granen, groente en peulvruchten. Speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van kindjes vanaf 12 maanden.
Gerber® Plant-tastic Kokoscurry met Bloemkool 15+
Gerber® Plant-tastic Kokoscurry met Bloemkool: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische granen, groente en peulvruchten. Speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van kindjes vanaf 15 maanden.
Gerber® Plant-tastic Marokkaanse Tajine Pompoen 15+
Gerber® Plant-tastic Marokkaanse Tajine met Pompoen: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische granen, groente en peulvruchten. Speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van kindjes vanaf 15 maanden.