Kleine gegratineerde bologneseschotel
Ingrediënten
- 40 gram rundergehakt
- 1 tomaat, ontveld en ontpit
- 20 gram kleine pasta
- 1/2 worteltje
- 1/4 ui
- 300 ml gekookt water
- 1 eetlepel verse tomatensaus
- 1 snufje verse tijm
- 1 eetlepel geraspte gruyère kaas
- 1 theelepel olie
Utensils
Steelpan, Gewone oven, Koekenpan met anti-aanbaklaag
Bereidingswijze
-
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
-
Was en schil het worteltje en snijd in blokjes. Snijd de tomaat en de ui in blokjes.
-
Bak het vlees ongeveer 2 minuten in een kleine koekenpan met een beetje olie, controleer dat het in fijne stukjes breekt, samen met de worteltjes en de ui.
-
Voeg de tomaat, de verse tomatensaus en het water toe. Dek af en laat nog 35 minuten koken. Voeg de tijm toe en meng.
-
Giet de pasta in een kleine ovenschaal, giet het gekookte vlees hierover en bedek met de geraspte gruyère kaas.
-
Zet de schaal ongeveer 5 minuten onder de grill. Controleer de temperatuur voordat je het aan je kind geeft!
Recepten baby
Alle recepten voor je peuter, overzichtelijk op 1 pagina!