Geroosterde ananas met passievrucht en rozemarijn tuile
Ingrediënten
- 2 ananassen
- 3 eetlepels NESTLE gezoete gecondenseerde melk
- 4 passievruchten
- 1 vanillestokje
- 3 sterren van steranijs
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- 20 g suiker
- 80 g suiker
- 60 g boter
- 50 g bloem
- 50 ml melk
- 1 eiwit
- 1 snufje gedroogde rozemarijn
Utensils
Oven, Bakplaat, Vetvrij papier, Sauspan, Zeef
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op gasstand 7 (200 ° C).
-
Smelt de boter in een kom in de magnetron.
-
Haal uit de magnetron en voeg het ei, 80 g suiker, meel, melk en rozemarijn toe en meng tot een gladde pasta.
-
Plaats een vel vetvrij papier op een bakplaat.
-
Maak kleine hoopjes van het mengsel en druk rustig een beetje plat met de achterkant van een lepel om een cirkel te vormen.
-
Bak de vormpjes voor ongeveer 6 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en de vorm van de tuiles door het wikkelen rond een deegroller. Laat afkoelen.
-
Schil de ananas en snijd in kleine stukjes. Doe de ananas samen met de 20 g suiker, geraspte vanillestokje, de nootmuskaat, kaneel en steranijs in een sauspan en bak rustig tegen het koken aan 20 minuten lang.
-
Zeef de stukjes ananas uit de saus en doe de saus in een kom.
-
Voeg aan deze vloeistof de gezoete geconcentreerde melk en de passievrucht pulp (te verwijderen met een theelepel) toe. Zeef de saus nog 1 keer om zo de pitjes te verwijderen.
Recepten baby
Alle recepten voor je peuter, overzichtelijk op 1 pagina!