Het ontwikkelen van het optimale recept is geen gemakkelijke taak, en onmogelijk om te doen zonder hulp. Daarom werken onze experts nauw samen met onderzoekers, voedingskundigen en artsen. Moeders kunnen er zeker van zijn dat onze producten zijn gemaakt met behulp van de meest moderne onderzoekstechnieken. De kennis van de experts is essentieel voor een goede basis. Onderzoek vindt plaats naar bijvoorbeeld de spijsvertering, de stofwisseling en allergieën bij zuigelingen en jonge kinderen. Met de informatie die we verzamelen proberen we de babyvoeding steeds te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen. Hierbij wordt altijd streng gelet op de ingrediënten en de productieprocessen. Zo kunnen we de kwaliteit en veiligheid maximaal garanderen.
Onder het motto 'Good Food, Good Life' zet het concern zich op alle mogelijke manieren in om de hoogwaardige kwaliteit van haar voeding te handhaven en te verbeteren. Nestlé beschikt over een groot onderzoekscentrum: NRC (Nestlé Research Center) met verschillende product specifieke Product Technology Centers waar onderzoek en ontwikkeling van producten en industriële processen plaatsvindt in alle sectoren van de voedingsmiddelenindustrie. Nestlé Nutrition speelt een belangrijke rol in informatievoorziening en kennisondersteuning op het gebied van zuigelingen- en babyvoeding. Naast het organiseren van workshops en symposia geeft Nestlé (Engelstalige) wetenschappelijke publicaties uit met uiteenlopende onderwerpen over voeding.